Ny leder for erfaringskonsulentgruppe

Velkommen til ny leder for erfarings-konsulentgruppen!

Her er et intervju med Sissel Fløttum i Trøndelag.

Hvem er Sissel?

-Jeg er trønderdame fra Melhus som er født i 1965. 3 voksne gutter og gift med Bernt.

Hvor har du jobbet tidligere?

-Jeg har en allsidig yrkeserfaring, blant annet har jeg vært bussjåfør i 20 år, deltids brannkonstabel i 13 år, assistent på videregående skole, nå fast sekretær på en barnevernsinstitusjon og vaktmester på Rødde Folkehøyskole.

Har du deltatt i frivillig arbeid før?

-Ja, jeg har siden tenårene vært engasjert i frivillig arbeid: Leirarbeider og forkynner i Normisjon, leder siste 6 år i Melhus Normisjon, kursdeltaker og gruppeleder i Teleios Norge.

Hvilke av utdanningene dine kan være relevante arbeidet i LMSO?

-Årene 2008 – 2013 var jeg deltidsstudent i Oslo med studiene «Årsstudium i kristen sjelesorg» og «Årsstudium i diakoni», de har vært nyttige før og vil nok være det i fremtiden også.

Hvilke fritidsinteresser har du?

-Jeg er ikke så veldig god på å sitte i ro lenge. Liker å bruke joggesko og staver, padle på Ånøya i min kajakk og så tar jeg gjerne noen iskalde bad gjennom vinteren.

Har du spisskompetanse innen overgrep?

-Jeg har erfaringer fra overgrep i eget liv. Etter flere år med bearbeidelser, god hjelp fra psykiatri, gode erfaringer etter to innleggelser på traumeenheten ved Modum Bad og grupper i ulike sammenhenger så kjenner jeg på at jeg står stødig med egen historie. Som frivillig i dette arbeidet så får jeg være med å gi tilbake noe av den godheten andre har gitt meg.

Hvordan ble du introdusert for oppgaven om å bli leder av erfaringskonsulentgruppen?

-I vår fikk jeg spørsmål fra daglig leder om jeg kunne tenke meg å lede gruppen med erfaringskonsulenter. Jeg tok mot til meg og svarte ja.  

Hva er så en erfaringskonsulent?

-Det er en person som deler sine bearbeidede, vanskelige livserfaringer med andre, med det mål for øyet å styrke forståelsen og kunnskapen hos de som lytter.

Hva gjør en erfaringskonsulent?

-I Trøndelag har erfaringskonsulenter vært sammen i en gruppe. Der har vi hjulpet hverandre til å få frem våre styrker, applauderer ulikhetene, jobbet med formidling og foredrag. Her har vi erfart at vi utfyller hverandre i kampen mot seksuelle overgrep. Jobben min blir å videreføre det arbeidet som er gjort i gruppen med erfaringskonsulenter og sammen utvikle dette videre. Jeg skal jobbe tett opp mot daglig leder.

Takk for intervjuet, Sissel og lykke til med oppgaven!