Mannen bak filmene

LMSOs nasjonale fagdag 16. oktober ble foreviget av Bjørn Ingar Pedersen. Han har levert god service og profesjonalitet hele veien. Vi kan anbefale han på det varmeste til andre filmoppdrag.

Vi har intervjuet Bjørn Ingar. Her kan du bli litt mer kjent med han.

Du er selvlært. Hvor startet interessen for ord, foto og film?

-Jeg var tvangsinnlagt i psykiatrien, og fylte dagene med å skrive dikt for å holde hodet og tankene intakt, og da var jeg blitt uføretrygdet, men tenkte som så at noe må jeg jo gjøre; og registrerte et enkeltmannsforetak i 1999 i Brønnøysundregistret. Og litt senere leste jeg at en tidligere pasient hadde skrevet i en gammel og nedslitt sangbok med sirlig skrift disse ordene; «Han må ha et brennende ønske om å jobbe med film», det fikk meg til å tenke at her må det tross alt ha utspilt seg mye glede i blant alle de vonde historiene.

Du tar flotte fotografier. Har du noen gang hatt utstilling? 

-Etter utskrivelsen så ble jeg bruker på Aktivitetssentret 31B, og var så heldig å få være med å åpne Mediaverkstedet der, og jeg fikk lære det grunnleggende om å klippe og redigere film, og siden har det blitt noe jeg gjør ganske mye. Og jeg gikk mye rundt i byen og fotograferte arkitektur og har holdt en rekke mindre fotoutstillinger rundt om kring i byen.

Hva gjør du på fritiden? 

-Mine store lidenskaper og hobbier er elektronisk musikk og foto. Jeg går også på voksenopplæring i Oslo på 3. året på IKT og bildebehandling. Jeg lærer å bruke bilderedigeringsprogrammer som Photoshop Elements og Gimp. Det er veldig gøy å jobbe med bildebehandling.

Hva er det neste spennende som skjer i ditt liv?

-Over nyttår så starter jeg på Bilder Nordic School of Photography, på grunnutdanning i foto. Moralen er at skal man komme noen vei her i livet, så gjelder det å ikke gi opp, selv om livet blir vanskelig.

 

Takk til Bjørn Ingar som valgte å jobbe for LMSO og å stille til intervju.

Du kan lese hans diktsamlingen «Refleksjoner over livet» og se flere av hans bilder på hans nettsider http://celsiusreandl.no – http://picsfromnorway.no.